2009. szeptember 25., péntek

"Hagyjátok a gyermekeket, hadd jöjjenek hozzám, és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony mondom nektek, aki nem fogadja az Isten országát úgy, mint a gyermek, nem megy be oda! Azután karjaiba vette őket, rájuk tette a kezét, és megáldotta őket." (Mk 10, 14-16)

Uram, kérlek, adj az osztálynak kitartást erre a hat évre! Add, hogy mindenki megismerje és megszeresse embertársait! Segítsd prfektusainkat és tanárainkat, hogy vezessenek bennünket ezen a hosszú úton! Kérünk, add, hogy örömmel telt szívvel emlékezzünk vissza majd Pannonhalmára! Ámen! (Tamás Ambrus 7.a)

Urunk, köszönjük Neked ezt a sok szép napot! E két hét alatt rengeteg új arcot ismertünk meg. remek barátságokat kötöttünk, sokat beszélgettünk, és jó társas délutánokat rendeztünk. Ezért a két hétért szeretnék hálát adni, Istenem. Ámen! (Bognár Balázs 7. a)

Add Istenem, hogy minden jó legyen! Kérlek, Istenem, el ne hagyj engem! Add, hogy senki el ne vesszen! Kérlek, Istenem, senkit ne hagyj ki! Köszönöm, hogy adtál egy kedves helyet Pannonhalmán. Ámen! (Kotroczó Levente 7. a)




Laudetur Jesus Christus!

Ezzel az imával köszönünk egymásnak itt Pannonhalmán: szerzetesnek, prefektusnak, tanárnak és nagyobb diáknak. Immáron két hete. S mik történtek ezen idő alatt?
A szeptember 12-i beköltözés és a vasárnapi Veni Sancte után a tanítás is megkezdődött. Mindent le sem lehet írni (diákjaink beszámolóit várom), de volt: foci, esti mese, ismerkedős hétvége Tápon (képek itt: http://picasaweb.google.com/7alvok), mozi, stúdium (amit nem is olyan könnyű megszokni), mosás (megtanulva azt is, hogy bármilyen színből akár rózsaszínt is képesek vagyunk varázsolni), közös étkezések, imák, beszélgetések, kártyázások, szülinapi torták : ) és reggelenkénti "vidám" ébredések fél hétkor ...

Úgy látom, mindenki jól érzi magát, de azért már várják a vasárnapot : )


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése