2010. október 5., kedd

George Chempakathinal atya

 Kedd esti vendégünk: George Chempakathinal atya, a kalkuttai legnagyobb árvaház vezetője.

Fr. George Chempakathinal SDB, a Don Bosco Ásálajam (www.ashalayam.org), az egyik legnagyobb kalkuttai veszélyeztetett gyermekekkel foglalkozó intézmény igazgatója. Az Ásálajam különböző kasztú, vallású és nemű, hátrányos helyzetű illetve utcagyerekekkel foglalkozik. Fennállásának 25 évében több ezer gyermeket juttatott vissza családjához, vagy segített ismét beilleszkedni a társadalomba. Az ez idő alatt kialakult metodológia sokakat ösztönzött Indiában és külföldön.
George atya látogatása egy hónapos európai ismertető és támogatáskereső útjába illeszkedik. Magyarországi és romániai tartózkodásának célja nem annyira anyagi támogatás keresése, mint a hasonló hazai intézmények megismerése, és a figyelem felhívása a veszélyeztetett gyermekek helyzetére azáltal, hogy megosztja Ásálajamban szerzett több évtizedes tapasztalatát.
Ásáslajamban végzett munkáján kívül George atya két több mint 3000 diákot tanító egyházi iskola igazgatója volt, és jól ismeri mind a szerencsésebb, mind a kevésbé szerencsés helyzetű gyermekekkel való munkát.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése