2010. november 12., péntek

Szent Márton-napok

Az idei Szent Márton-napok minden bevételét a vörösiszap károsultjainak ajánlja fel az iskola (a tegnap esti összesítés szerint majdnem 700 ezer forintot gyűjtöttek össze a gyerekek; ebből a mi osztályunk 48 ezret).
 Délután bolhapiac és árverés volt a tornateremben. Minden kincs fellelhető itt ... még a saját ruha is elkelt ... (évek óta eladják a talált cuccokat, amiért senki nem jelentkezik ... dani rátalált a sajátjára ... féláron meg is kapta ...)
 Vannak "értelmesebb" szerzemények is ... pl. Gellért "liftjegye"????????

A délutáni csendesórán a Máltai Szeretetszolgálat, az Országos Katasztrófavédelem egy-egy embere és Devecser plébánosa tartott előadást.

Az szerda esti Vesperás után kezdődött a nagy-nagy főzés ... ("Osztályok konyhája")
 A mi osztályunk igazán kitett magáért, mert volt pörkölt, langallo, pizza, mákos guba, süti(hegyek), torta, üdítő ... stb.
A fiúk délután berendezték a termet is.
 Czakó tanár úr volt a pörkölt összeállítója. (Kaszáltunk is rendesen, pedig egy emelettel lejjebb olcsóbban adta egy másik osztály.)
 Beugró
 Rajzfilmek unalomig ...
 Disco egy másik osztályban ...
 Élő sakk ...
 Vattacukor
Csütörtök reggel közös szentmisén vettünk részt, majd előadások, mozi stb. következett. Ma még mindent maradékot el lehetett adni ... nagy volt a leárazás ...
Este egy koncerttel zárult a Szent Márton-ünnep.
Koncert: Dés András Quartet

Esti ima

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése